Insight:
Low-Code

In deze insight bespreken we de belangrijkste zaken rondom low-code. Deze technologie wordt steeds populairder binnen organisaties, vanwege het feit dat op een relatief eenvoudige manier software ontwikkeld kan worden. Met low-code krijgen gebruikers bouwblokken en drag-and-dropmechanismes in handen om apps te maken.

Niet iedereen zal bekend zijn met low-code. Daarom besteden we in een van onze artikelen aandacht aan de vragen wat het is en waar je precies rekening mee moet houden. Er zijn in principe verschillende soorten low-code waar je gebruik van kunt maken: een puur low-codeplatform waarop je complete applicaties bouwt die zelfstandig opereren en een low-codeoplossing van een IT-leverancier die het erbij doet om met name het platform uit te breiden.

Low-code development versus low-code platform


Verschillende spelers op de markt werken aan een dergelijke puur low-codeplatform. Mendix en OutSystems zijn daar voorbeelden van. Aan de andere kant heb je de SaaS-leveranciers als Salesforce, Oracle, SAP, ServiceNow en Microsoft, die ook uitgebreide mogelijkheden bieden. We zetten uiteen wat deze verschillende leveranciers doen en wat ze uniek maakt.

Er zijn ook steeds meer geluiden over de combinatie van low-code met andere technologieën, zoals met integratieplatformen, business process management en robotic process automation. Het gezamenlijk gebruiken van dergelijke technologieën wordt ook wel hyperautomation genoemd.